Nissens reportasje i fra Korsfjordtrimmen 8 mai.

Utskrift E-post

 

http://www.youtube.com/watch?v=MMyN4vRoo5w

 

Bedre med seks i båten en bare være to, tenkte eg når Stella la seg ned i den kraftige vinden. Dagens verste konkurrenten, Piano, kom krypendes nermere på kryssen, fyllt opp med masser kjøtt på ripen. Da seiler hun bedre, altså med kjøtt på ripen, hvis du skjønner. Sjøl seiler meg å Terje aleine. Det er morro, men i mye vind blir det litt lite flyttbart. Kansje vi rett å slett ikke er flinke nok ?? Neida, men det blåser litt mindre nå... Javel, da er det bare til å gyve løs på revene vi satte i storseilet ,fall ned, av med krok, løsne rev å skjøte, sveive sveive sveive,. Ja så må vi huske å seile og. Heia heia, blev det bedre ??? Sjekke mot Piano, nja jo kansje litt, men vi tapte ju noe i manøveren så... 

 

Slik er det på tirsdagene våres. Vi kommer oss på fjorden og seiler i lag m gode venner. Denne gangen var det start ved Blia, running Teistane, to varv. Starten kommer like plutselig som alltid, til tross for at halvparten av dei 19 båter som var der startet 5 minutt før oss.Ja ja, vi var nå først over start linjen så helt vekke var vi ikke. Frisk kryss sydover, ser at Marlin sliter med noe å må gi opp. Det viser seg at en vinsj bråket, så det var bare å pakke sammen å reise hjem, synd, hadde vært gøy å måle krefter m henne i dag. Ser at Akina og Merelle er godt igang. Merelle følger Tina for to ut i fjorden Akina går in mot skorpo. Hrm, Leifen er eldst, best å følge han, vi går innover! Nei nå lyger eg litt, vi har ikke tid til taktikk i det hele tatt, det er seil opp/ned, trim og skjøting hele tiden. Det var dette med sex ombord da... litt kjøtt og en taktiker, takk. Så var det Piano da. Hun går som sagt ofte bittelitt fortere enn oss og ved runding teistane er vi temmelig likt, i lag med en gedigen 43 foter, lurer på om det er en Hanse fra Bergen Seilforening? Jada, kult å være likt. Medvindseilas tilbake til Blia, Sverre, dvs Piano, prøver Genaker men får det ikke helt til, dermed psyker vi ut og lar være spinnaker. –Tabbe ! Men det ser ikke ut til at mangen andre prøver seg heller, muligens Svein med Tina, dei er så langt bak at det er vanskelig å se ka dei gjør... Etter endelig hå fått skiftet til største genoan og unisont ropet “Styrbord” til en “Melges” eller var det en “Farr” på lens (herlig følelse !) så var det kryss sydover igjen.

Okei, kansje litt for mye seil men eg begynner bli sliten å protestere litt. Ingen bønn, for mye seil – 2 rev i storen FORT ! Artig kryss i lag med dei store båtene 5-6 slag, en broach, ett ufrivillig slag, atter en “Styrbod” mot en sværing (Jippi!) så ser vi at Piano må rulle in håndkle foran å puttre hjem. Kjipt, det begynte bli spennende. Lurer på hva som gjekk i stykker for Sverre. Runding å dikkedering med spinnaker. I brist på friskt kjøtt tok det litt tid å få spinnakeren klar, men opp kom den og vi suste nordover, fra stakkarsli 5-6 knop uten til 7-8 knop med spinnaker. (Svein har en annen måler en oss, med “Sveinknop” var det nok 10knop). Målgang og spinnaker ned m to mann i 25knop vind kan bli spennende, men Terje roer det helt ned å vi plukker lugnt ned den røde fillen å seiler hjem.

Kor da gjekk? Tja, jo altså, Svein, du vet han vi nesten ikke såg på lensen, han slo oss med ett minutt. I vår klasse tapte vi seiren til Miramis fra Milde med TO SEKUNDER !!! Under finner du og en liten videosnutt fra seilingen. Det er lov å gi “likes” JGjett om vi skal være raskere med spinnaker neste gang.

Har du lyst å være med ? Snakk te Svein !

Hilsen Nissen

Treff: 2526