Årets første Korsfjordtrim tirsdag 10 mai.

Utskrift E-post

31 båter har hittil meldt seg på årets Korsfjordtrim og vi håper enda flere vil komme å delta på denne godt arrangerte regattaen.

Korsfjordtrimmen er et samarbeid mellom Milde Båtlag og Os Seilforening med start og målgang ved Blia, Korsneset. Milde har start og mål båt, Os sf. har påmelding, resultatservice og premiering.

Her deltar båter fra Os sf., Milde båtlag, Bergens sf. og en båt kommer helt fra Ran sf. får å få god konkurranse.

Regattaen er lagt opp for at alle kan delta med «Turklasse» for de som ikke har målebrev eller vil prøve seg på regatta for første gang, «NOR Rating uten spinnaker» for de som ikke har eller er flinke nok til spinnakerkjøring, «NOR Rating til og med 0,940», NOR Rating 0,941 til 0,999» og NOR Rating 1,000 og over.

Regattaen er lagt opp med hele 16 alternative løp for å dekke alle forhold og vindretninger, valgt løp vises med flagg som tallstandard og så finner båtene i seilingsbestemmelsene hvor vi skal seile.

Startbåten prøver alltid å legge første merke i vindøyet så båtene må krysse seg opp dit.

Den første regattaen gikk under perfekte forhold med vind 3 – 5 m/s og strålende sol vi kan nesten ikke ønske oss noe bedre…. Tidligere på dagen var det helt stille ved Blia men da båtene stilte opp til dyst kom vinde som bestilt.

27 av de påmeldte båtene stilte opp og laget en fantastisk sesong åpning fordelt på de tre NOR Rating klassene med spinnaker.

Løpet denne gang ble valgt fra stert ved Blia til en bøye ved Bjelkarøy – Buarøy videre til Kyrholmen nord i Austevoll og tilbake til mål ved Blia totalt 8,2 nautiske mil.

Det ble en fin kryss med noen få slag opp til første merke der kom spinnakerne opp og laget et fint farge skue på lensen ned til Kyrholmen, det ble litt mindre vind da vi nærmet oss runding her og flere av de først båtene tok nok en  for tett runding på holmen og ble liggende i vindstilla mens de som kom bak så dette, tok en videre runding og beholdt vinden i nesten hele rundingen. De kunne da komme først ut på kryssleggen mot mål, her tok vinden seg fint opp igjen og det ble en fin seilas til mål i solnedgangen.

Da er det bare å melde seg på denne fine regattaen og stille opp 2. hver tirsdag og dele opplevelsene med oss på Korsfjorden.

Påmelding Korsfjordtrimmen klikk her

Resultater klikk her

Følg seiling på Midtsiden her

 

Artikkel i Os og Fusaposten klikk her

Treff: 1678