Vi er i gang igjen!

Utskrift E-post

12 båter stilte til start i det fine været, finere forhold skal vi lete lenge etter!  Sol fra nesten skyfri himmel og god vind, temperaturen kunne nok vert noen grader høyere men den kommer vel snart den og.

Første start klasse t.o.m. lystall 1.20, ”Tina for II” (lys 1.16) kom best ut og tok ledelsen, tett fulgt av Merelle (lys 1.20) som kom sigende opp og halvveis mot første merket seig den forbi.

Etter vert kom de store båtene fra andre start lystall f.o.m. 1.21 seilende opp og forbi  katamaranen ”Oseania” (Lys  1.46) suste tidlig forbi og mer så vi ikke til den…  ”Tussi” den nye båten til Paul Mehammer, (lys 1.31), ”Piano”(lys 1.24) og ”Stella” (lys 1.24) rundet deretter.  Det ble svært vanskelige vindforhold bak Kyrholmen etter runding, her klarte ”Stella” å gjøre noen fine manøvre og kom seg forbi ”Piano” og ut på spinnaker leggen tilbake til mål og klarte å holde seg foran hele veien inn.

”Tina for II” som lå godt an til runding klarte å seile seg inn i et vindhull og ble liggende i ro i nesten 10 min før de klarte å finne vind til å fylle seilene. Det er frustrerende å se nesten alle konkurrentene seile forbi og ikke kunne gjøre noe.

Ute på spinnaker leggen var det fine vindforhold og når en først klarte å slite seg løs fra vindhullet ble farten opp i godt over 8 knop tilbake til mål.

Tiden til ”Oseana” var ikke klar da de første resultatene ble lagt ut så får vi se om Kjetil Eriksen klarte å holde så stor fart inn til mål at han kommer øverst på listen til de storebåtene.

”Tussi” kom først over mål av en skrog  båtene og la seg til for å ta tiden.

”Stella” som klarte å holde ”Piano” bak seg hele veien inn fikk den best tiden i klasse Lys f.o.m 1.21

”Godemine” (lys 1.14) med Kåre Perry Solibakke seilte som vanlig svært godt og kapret seieren i klasse lys t.o.m. 1.20.

En fantastisk start på sesongen, vi ønsker flere båter til å være med oss på disse fine tirsdags ettermiddagene på fjorden, det er bare å melde seg på.

Skulle noen trenger / ønske hjelp til å komme i gang er det bare å ta kontakt med oss i Os Seilforening så skal dere få den hjelpen som dere trenger.

Treff: 2389